Det blev...

...ett yogapass i måndags. Halv-o-fokuserat. Men ändock. Det blev av.

Jag hade tänkt åka iväg till Kphm igår men det trista vädret krävde socialisering istället så jag umgicks med en god vän en stund till dess att sambon ringde och undrade vart jag höll hus.

Det kliade och värkte i hela kroppen efter att få åka iväg men jag fick bara ta och skaka av det eftersom klockan var för mycket för såväl att åka iväg som ett pass hemma.

Men det blev en skön kväll med god middag och skönt sällskap med mini och love.

Idag är en ny dag med nya möjligheter.

Namaste!


Ett yoga shala...

...besök blev det inte igår.Jag sov hellre.... Oh well det blev ett ok pass här hemma lite senare på dagen. Jag har haft svårt med andningen men jag kämpar på. Jag har lite problem med de avslutande asanas så jag ska be någon yogalärare titta på dem och se så jag kommer in i dem korrekt och inte skadar nacken.

I övrigt har det blivit två jättelånga promenader i helgen! Det är härligt att gå med vagnen. Jag får upp ordentlig fart på promenaden när jag går med vagnen.

Jag har för avsikt att träna idag men vi får se hur dagen fortlöper. Det är otroligt vackert väder så jag vill gärna komma ut på en promaned också.

Senare idag ska jag undervisa en nybörjargrupp. Det ska bli kul!


Namaste!

Orättvis

Jag var orättvis mot mig själv häromdagen.
Visst, jag startar MASSOR av projekt och har ibland lite svårt att slutföra dem men jag är ödmjuk, hjälpsam och har bra med tålmod i de projekt jag har kommit en lång bit in där framförallt andra personer är involverade. Det är oftast de projekt som rör mig själv och mitt välmående som ofta får stryka på foten. Så nu får jag faktiskt vara lite snällare mot mig själv.

Jag har snart läst klart min bok! ;)

Och jag kämpar med att hitta tid och ork till min yoga. Ett livslångt projekt! ;)

Namaste!


Tung, tung, tung

Igår hade jag jätteont i huvudet på eftermiddagen/kvällen. Jag hade säkerligen vätskebrist som vanligt och hällde i mig vätska men det var nog försent så tillslut fick jag ta en värktablett som tur hjälpte mig. Jag hade jättesvårt att somna på kvällen, kände mig frusen. Antagligen för att jag var så trött. Tillslut fick jag somna med två(!) täcken på mig!

Det blev ingen yoga igår. Däremot babymassage! Det var inte lika populärt igår men det var ändå härligt att få en stund tillsammans med gossen och med de andra mammorna.

Idag lyckades jag faktiskt med nästan ett helt yogapass, d.v.s. fram till Navasana. Dock han jag inte de avslutande asanas mer än Urdhva Dhanurasana och Sirsasana (jag var tvungen att kolla om jag klarade av att gå ner i en 90 grader vinkel igen med benen eller om det bara var tur i tisdags = jag KLARADE det!!!) för gossen vaknade precis då.

Tyvärr var andningen helt kort och stram. Jag var nog lite stressad för jag hade ingen aning om hur lång tid jag hade på mig och jag ville så gärna hinna fram till Navasana. Jag kände mig så tung, så tung, så tung i kroppen. Jag orkade knappt hålla mig uppe i Chaturanga Dandasana. Men jag kanske få skylla på att det är fullmåne?

Namaste!Tisdag

Det blev faktiskt ett bra yogapass i tisdagskväll. Ja kväll är inte min favorit tid för att praktisera yoga men jag tar den tid jag får.

Något som jag klarade av för första gången själv var att i Sirsasana gå ned och ha benen i 90 grader vinkel från kroppen! Helt galet att jag klarade av det med tanke på mina begränsade magmuskler. Jag orkade inte stanna en längre stund men jag gjorde det! Det var en jättehärlig känsla. Det visar kanske att det inte behövs så mycket styrk utan rätt teknik. Har jag hittat tekniken nu?

Det fina med att träna på kvällen är att jag är så mjuk och följsam i kroppen och rätt stark också. Det blev många fina vinyasas!

Tyvärr minns jag inte så mycket mer från yogapasset då jag inte hann skriva något efteråt.

Det viktiga är ändå att det blev av!

Tjohoo!


Namaste!Vad jag behöver träna på...

Jag skulle verkligen behöva öva på att kunna slutföra projekt. Jag är nog expert på att starta en massa projekt men det är en bråkdel av dessa som jag ror i land.

Jag förstår inte varför det är så?
Jag har ingen aning om vad det kan beror på. Det är bra projekt som jag startar. Kanske kan det vara en blandning av brist på tålamod, uttråkning, brist på koncentration och brist på tillit till mig själv. Tja jag vet inte.

Jag försöker bli mer systematiskt och försöker att inte starta fler projekt innan jag har slutfört åtminstoende ett av de pågående men vipps så har jag ändå startat ett nytt utan att jag har märkt det och så rinner något annat ut i sanden. Just nu har jag väl 6-7 projekt på gång i olika former, storlekar och varianter. De projekt som är i gång nu måste jag försöka slutföra. Inga andra ska startas. Punkt slut. Får se hur bra det går.

Jag ska börja med att försöka läsa klart en bok och göra lite anteckningar kring den så jag minns den bättre.

Namaste!


Dagens funderingar

Har ni tänkt på att yoga är ju mer än fysisk träning, jag tror det är därför man hela tiden återvänder till den tillskillnad från många andra träningsformer.

Enligt mig är yogan en inställning till livet. Varje gång vi ställer oss på yogamattan möter vi oss själva. Där på mattan kommer det ofta fram vad vi behöver träna på i livet. Vissa behöver öva på att acceptera sig själva som
de är, andra behöver träna på tålamod, en tredje på att sänka kraven, någon annan att sänka tempot, en annan person behöver öva koncentration etc. och allt detta återspeglas i yogan på yogamattan. Det vi göra på yogamattan handlar om, i grund och botten enligt mig, att lära känna och respektera sig själv.

Yoga handlar därför inte om att utföra en asana korrekt utan att jobba innefrån och ut. Visst finns det en "mer korrekt" asana som vi kan se på bilder i yogaböckerna men det är mer något som vi ska sträva efter inte kopiera eftersom vi har alla olika kroppsformer, förutsättningar med mera och således ser varje asana unik ut för varje enskild individ. Om vi alla skulle sträva efter att göra en "korrekt" asana och inte jobba med andningen, dristi etc så skulle vi lika gärna kunna träna balettet. Vi gör inte yoga för att visa upp oss utan för att utveckla oss själva och må bättre i vardagen.

Glöm inte heller att andningen är jätteviktig. Andningen hjälper oss såväl att komma djupare in i varje asana men den är också viktigt för den mentala träningen.

Namaste!Tystnad...

...i några minuter för nu sover han men det brukar inte bli länge på förmiddagarna. Så skönt att sitta ned en liten stund och inte göra något speciellt även om jag borde göra både det ena och det andra men jag orkar inte. Så jag tänker passa på att njuta lite.

Yoga inplanerad ikväll. Håll tummarna att det blir av!

Namaste!


Upp som en sol....

....och ned som en pannkaka!

Det har väl varit lite väl ambitiöst från min sida.
Meditationen kanske gjorde väl susen för i torsdags somnade jag nästan stående. Ingen meditation. Och sen blev det fredag, lördag och söndag med fokus på att återhämta hela familjen (ja gossen han lever efter sin rutin). Det blev mycket sömn, långa promenader, långsamma matstunder och så såklart hinna med att förbereda inför den nya veckan.


Denna vecka är det sportlov i Skåne vilket innebär en lugnare vecka för mig och gossen. Puh!

Vi får se hur det går med min yoga och meditation för de har som sagt varit helt i vila sen senaste inlägget.

Jag saknar yogan så jag dööör men för en gång skull vill huvudet mer än vad kroppen orkar - det har jag nog aldrig varit med om tidigare. Förr var det alltid tvärt om! Tänk vad en liten gosse kan ändra på saker och ting!

Namaste!


Meditation

Igår kväll när prinsen hade somnat och jag hade förberett allt inför natten blev jag inspirerad till att meditera. Det hade varit en uppskruvad och stressig dag och jag kände att jag behövde få varva ner och komma till ro innan jag skulle somna. 

Meditation har aldrig varit något som har lockat mig särskilt mycket. Jag har nog varit obekväm med att vara med mig själv i tystnaden..... Jag menar hur ofta är vi verkligen med oss själva? Det är nästan alltid någon annan stimuli omkring oss som distraherar oss från att behöva vara med oss själva. Det är en naken sanning som kommer fram om sig själv när man sitter i helt i tystnad utan att ha 1000 tankar i huvudet hela tiden. Det är inte det lättaste och det är utmanade. Jag har nog inte varit mogen för det tidigare. Börjar jag bli det nu mån tro?

Det finns många olika sätt att meditera. Man kan t.ex. meditera på en bild, ett mantra, ett ljud, en vibration, ett ljus etc. Jag har inte lyckats hitta något som passar mig - kanske just för jag inte har varit mogen. 

För att inte göra det hela övermäktigt bestämde jag mig igår kväll för att meditera i max 5 minuter. Jag smög in till vardagsrummet och hämtade ett ljus. Jag tände ljuset inne sovrummet och satte mig framför det på golvet. Därefter ställde jag klockan att ringa (eller ja, vibrera för jag vill ju inte väcka herrarna i huset...) efter fem minuter.

Jag satte mig bekvämt, slöt ögonen och började upprepa ett ord inom mig. Mina tankar flög hit och dit hela tiden men jag så fort jag märkte detta gick jag tillbaka till mitt ord. Efter ett tag kände jag både ett ord och en bild inom mig så jag kombinerade dessa två och det kändes som det passade mig faktikst väldigt bra.

Emellanåt blev jag otålig och undrade när ska dessa 5 minuter skulle ha gått. Jag fick hindra mig själv ett antal gånger från att öppna ögonen och kolla klockan efter som jag kunde ju lita på att den skulle ringa efter fem minuter så varför behöva kolla den? 

Jag fick flera gånger säga till mig själv:

Slappna av. 

Släpp kontrollen. 

Var närvarande i det du gör NU. 

Efter ett tag kom det några sekunder när jag kunde vila i bilden och ordet som jag "jobbade med" men det var sekunder för sen var min "monkey brain" igång igen och tänkte massa andra tankar.

Tillslut gav jag mig själv tillåtelse att kolla klockan. När jag tittade på klockan hade det gått hela 10 minuter! Va? Hade jag mediterat i 10 minuter!? Wow! Jag hade lyckats meditera i 10 minuter - det har aldrig hänt innan att jag har kunnat finna ro och tillfredställe att meditera så länge! Jag behövde nog verkligen få komma till ro och varva ned igår kväll.

Så varför hade inte klockan ringt? Tja, jag är ganska vimsig vanligtvis och nu när jag är ännu tröttare än någonsin tidigare i mitt liv så fungera inte min hjärna alltid...det visade sig att jag hade satt klockan på 1 timma och 5 minuter senare!

Men min första meditation som jag tagit mig an på eget initiativ gick alltså hur bra som helst.

Fantastiskt start!

Jag ska försöka meditera 5 minuter (kanske 10 minuter om det går) varje kväll ett tag framöver och se hur det påverkar mig.

-----------------------------

Solen skiner. Är det vår?
Det får bli en lugn och långsam promenad senare idag!
Ingen stress idag.
Lugnt temp.Namaste!Ingen dag...

....är den andra lik med ett litet barn! Det är spännande men också slitsamt!

Idag var en stressig dag men flera aktiviteter. Det blev lite kaos innan vi kom hemifrån men så blir det ibland. En och annan tår hann rinna ned för kinden men så blir det när man är lite övertrött! Jag är ju mänsklig!

Vi har börjat med spädbarnsmassage! Det var så trevligt. Jag tror prinsen gillar det. Jag gillar att dels få lära mig spädbarnsmassage dels få träffa andra mammor samt att få komma hemifrån en liten stund. Jag ser redan framemot nästa tillfälle!

image62Yoga : Jag vill inte "pusha" mig själv mer än vad jag gör. Det blev några solhälsningar. Det räckte.

Nu längtar jag till sängen!

Namaste!


Ingen rolig...

....natt så jag och prinsen fick ta en lång sovmorgon. Efter lunchen, som min käre sambo tillagade, blev det en lång och verkligen uppfriskande promenad. Ingen sol men varm luft och sköna vindar. Den här promenaden behövde jag verkligen. Det inhandlades några släta bullar på vägen hem till eftermiddagsfikat. Mmmm mitt favorit fikabröd! Väl hemma sov prinsen ytterligare en stund så jag hann sitta ned och hämta andan och på sett och vis "meditera" bara sitta ned och vara....jag orkar inte anstränga mig att meditera men bara att verkligen vila i nuet är viktigt för mig just nu.

Jag funderade på att åka till Yogamudra men kände att jag orkade inte. Så istället tog jag ett yogapass med Mark Darby på vardagsrumsgolvet.

Det gick super!

WOW!
Vilket flyt!
Vilken rytm!

Jag gjorde vinyasas mellan varje sida fram till Marichyasana sen orkade jag bara mellan varje asana. Jag gjorde fem gånger fem Navasana men oj vad jag har svaga magmuskler. Utthita Trikonasana B gick jättefint och även Utthita Parsvakonasana B på höger sida var någorlunda skaplig..... Jag gjorde Marichyasana C flera gånger och hoppade därför över Marichyasana D. Min Urdhva Dhanurasana var så skön idag. Jag sträckte verkligen ut framsidan av kroppen. Sirsasana kändes stark och stabil!

Nu är jag som en ny kvinna men en rakhållning som håller fram till nästa amning!

Dagens yogapass går till historien som en av de bästa här hemma!

Full fokus.
Bra kontroll av bandhas.
Mindre bra andning.
Namaste!


Ikväll har jag...

....drömt om en riktig roingivande oljmassage. Det skulle jag verkligen behöva.39993-61

Mannen hade lovat att ge mig lite massage ikväll men oj vad förkyld han var. Så tidigt i säng för honom istället. Men imorgon kanske?

Jag ska nog önska mig en massagebehandling när det är min tur att fylla år? Jag är faktiskt värd det! Kanske t.o.m. ett besök på ett spa??

Igår och idag har jag varit så sliten och trött. Idag hade jag också ont om tid så ingen yoga.

Namaste!

Varva ned...

...i helgen har jag fått varva ned ordentligt vilket resulterade i att igår var jag så trött i kroppen och sinnet att alla intryck blev på någotvis förstorade. Det kliade också i kroppen och jag hade svårt att vara stilla.

Det blev en skön promenad i vårvädret och en liten sovstund på eftermiddagen.

Idag, efter en hel nattsömn, känner jag mig som en ny människa. Jag har dock inte fått möjlighet att yoga nu på morgonen och jag har svårt att tro att jag ska hinna i dag men vi får se vad dagen bjuder på.

Glad måndag!

Namaste!


Det trodde...

....jag inte om mig själv.

Jag genomförde ett yogapass idag!

Jag sov dåligt i natt så jag kände inte för att praktisera i morse. Efter en långsam morgon gick vi ut på en härlig vårpromenad efter lunchen. Termometern visade över 10 grader och solen strålade. När benen kändes trötta satt jag på en bänk längs med en husvägg och njöt av dagen medan grabben sov sött i vagnen.

Innan middagen fick jag lust att praktisera så jag smög upp på övervåningen. Bråkade lite med dvd:n innan Mark Darby var igång. Det blev fram till Marichyasana C. Därefter Urdhva Dhanurasana, Sirsasana och Yogamudra. Rätt många vinyasas men inga hhopp. Kände mig riktigt trött när det var dags för Urdhva Dhanurasana.

Jag njuter av göra de stående och sittande asanas men har ingen ro för de avslutande.

Namaste!

Mark Darby och jag...

....har idag tränat yoga hemma på vardagsrumsgolvet.


39993-29


Kroppen var så tung, så tung. Det tog 4 Surya Namaskaras A och 3 Surya Namaskaras B innan jag började känna mig starkare och lite lättare.

Jag la extra tid vid Utthita Parsvakonasana B - särskilt på höger sida.
Jag hoppade över Marichyasana D och gjorde om Maricyasana C ett antal gånger. Jag kan inte längre binda på höger sida efter graviditeten. Det är något som sitter i höger höft. Det gör ont i höften när jag försöker göra Utthita Parsvakonasana B och Marichyasana C. Kanske en dag är det något som vill lossna där....kanske är det något psykologiskt som sitter i min höft....

Urdhva Dhanurasana var så tung, så tung.

De avslutande asanas fick gå fort igen. Tyvärr. Men jag såg till att få göra Sirsasana. Sirsasana mot en vägg för jag känner att jag inte riktigt litar på mina muskler ännu.....

Igår blev det ingen yoga p.g.a. tidsbrist och trötthet...

Senare idag ska lillplutten och jag resa bort över helgen. Förhoppningsvis får jag lite barnpassningshjälp i helgen så jag kan träna minst 2 pass med full fokus. Jag tar nog med mig Mark Darby för lite sällskap....

Namaste!Moon Day

Idag är det nymåne och enligt Ashtanga Yogans traditioner så är det vilodag.

Jag tänker njytta det och VILA.

Längtar efter en kopp kaffe men ska vänta tills jag ska fika med min vän om några timmar.

Namaste!Dagens yogapass

Det blev Surya Namaskaras A och B

Bra fokus.

Efter solhälsningarna blev det samtliga stående men lillgrabben vaknade vid Utthita Hasta Padangusthasana så han fick vara med fram till Navasana. Jag fick skippa vinyasas för han hade inte tid att vänta....jag är ändå glad att jag hann göra så pass många asanas med relativt bra fokus. Det blev också Urdhva Dhanurasana vilket var skönt att sträcka ut kroppen. Jag hann inte med några avslutande asanas förutom Yoga Mudra.

Det bästa av allt?
Jag stod på mattan idag också och jag hade full fokus fram tills han vaknade. Inget slarv och inget larv!

Jag slutade inte heller för att han vaknade utan lät honom vara med mig bredvid och titta på även om han var otålig så koncentrerad jag mig på mina asanas samtidigt som jag höll ett öga på honom och pratade med honom. Det gick hur bra som helst! Inte perfekt men jag var på mattan och var fokuserad - det är vad som räknas. Ett mycket bättre pass än många jag har haft före jag blev gravid. 

Tack lillgrabben för att du har gett mig bättre fokusering! Tack för att jag är mer närvarande!

De senaste dagarna har jag verkligen levt i nuet. Tack vare prinsen och yogan!

Efter lunchen blev det en lång härlig promenad! Det känns nästan som det är vår i luften!

Namaste!


Snabbyoga...

....så har det fått vara de senaste dagarna då lillgrabben inte vill sova många minuter på dagen. Jag försöker alltid göra 5 Surya Namaskaras a och 5 Surya Namaskaras b och därefter så många asanas som jag hinner utan att stressa. Oftast hinner jag dock inte med de avslutade asanas men så är det nu.

Min ambition de närmsta månaderna är att försöka hinna till Navasana plus de avslutade asanas för att på så vis bygga upp min styrka och flexibilitet igen plus att få upp kontinuiteten och rutinen igen av att yoga regelbundet....fast med anpassning efter livet här hemma. 

Nu ska jag bläddra lite i The Yoga Sutras of Patanjali som har översats och kommenterats av Sri Swami Satchidananda för jag orkar inte så mycket mer idag.

Jag har förresten fått gå en lång härlig promenad idag - det kändes nästan som vår ute! Underbart!

Namaste!

RSS 2.0