Min kloka mamma...

...gav mig några tänkvärda tankar....

Just nu känns det upp och ned i mitt liv för jag har inte hitta några rutiner ännu men det kommer nog....rutiner mellan mig och Mini och mellan mig och mitt yrkesliv...men det kommer nog som sagt!

Det har gått 9 (!!) månader sedan Mini föddes och under denna tid har jag fått ägna full tid på honom och mig. Jag menar vilken omställning att bli mamma och ha en annan person som man ansvarar inför! Ja jag har en underbar partner och en fantastisk familj som hjälper till men det är något speciellt ansvar som jag känner inför Mini.

För bara några få årsen var jag student, sen blev det yrkesliv under vilken tid jag sökte efter att "hitta hem" till ett yrkesliv som passade mig, sen blev jag gravid, sen 100 % mamma och nu försöker jag ta in mer och mer av yttervälrden och förbereda mig inför ett aktivt liv utanför hemmet. Det gör att jag känner mig splittrad för nu, 9 månader senare, är jag både mamma och yrkeskvinna. Var är fokus? Det är en helt NY roll som jag måste hitta hem i och det kan nog ta ett tag. För jag vill ju ha ett vuxenliv vid sidan av mitt mamma-barn-liv.

Hur får jag tiden att räcka till? Mini, mitt yrkesliv, träning, hemmet, partner, familj, vänner etc!? Ja priortering... En sak som är skönt att veta är att något som är rättvist här i livet är att vi alla har 24 timmar per dygn, varken mer eller mindre. Tala om rättvist!

Det gäller väl att försöka skaffa någon form av tunnelseende så jag verkligen är i nuet med vad jag än tar för mig. Utmanande. Det gäller okcså att försöka hitta orken. Inspiraitonen finns men inte altlid orken. De senaste veckorna har jag känt mig konstant trött och slut. Jag ogillar verkligen den känslan.

Nåja, jag ska göra "vuxen"grejer i helgen även om jag känner mig kluven inför kursen jag ska gå så träffar jag iaf nya människor och det är altlid kul!

Jag hoppas orken, rutiner och vad mer som krävs rinner till om någon vecka eller så! ;)

Mitt mål är iaf att bli mer i NUET! Än mer än vad jag är nu.

I morse skulle jag yoga. Fem minuter innan jag steg upp kallade Mini. Sen somnade jag såklart bredvid honom. Men jag behövde väl den extra sömnen. När vi vaknat försökte jag göra några asanas men det blev snarare konstant avbruten stretching än yoga....men ja, ja alltid något. Nu är det verkligen utmanande att yoga med Mini för han är inte still en sekund och han vill helst ligga på min matta precis där jag ska sätta fötterna eller händerna eller så ska han kolla in en sladd eller garderoben eller växten...ja allt det där han vet att han inte får göra... Han är för fin!

Glad helg!

Namaste!
Hurra!

Idag har jag gjort ett mini-ashtanga-vinyasa-yoga-pass på morgonen!

Jag mår så bra!


Namaste!


Yoga Sutra säger...

....att byt genast ut den negativa tanken som kommer i huvudet mot en positiv. Genast. Jag kämpar med det nu. Jag känner mig bitter just nu. Anstränger mig men det känns som jag aldrig duger eller räcker till. Vems krav? Förmodligen bara mina egna. Men det är tröttsamt när jag verkligen kämpar och försöker. Ändå klagas det. Ja, just det, jag skulle byta ut den negativ tanken mot en positiv. Positiv...positiv...positiv! Det kommer att gå! Positiv...positiv...positiv....

positiv...positiv...positiv....

Jag har fått MIni frisk och jag har skickat in min första inlämningsuppgift idag!

Bravo!


Namaste!

Intervju med Sharath

Här finns en intervju med Sharath som är Sri. Pattabhi Jois dotterson.

Jag har inte själv hunnit läsa artikeln men den är säkerligen värd att läsas!

Mini är nästan sitt gamla jag igen! Skönt men vi (läs jag) är trött efter en vecka full med vakna nätter och kämpiga dagar. Jag längtar efter min yoga men har ingen ork, mentalt.

Namaste!


Paus..

..just nu. Det har gått i över 120 de senaste veckorna. Behöver paus. Behöver skala av och bort många "måsten". Bloggen får ligga längst ned på "att-göra-listan" nu ett tag. Jag har börjat en distanskurs i medicin. Jag börjar snart jobba lite grann. Jag har en sjuk Mini. Jag är trött. Jag känner mig sliten. Jag har 2-3 projekt varav ett är viktigt att jag tar hand om nu och löser inom snar framtid. Jag har en Mini som vill växa, utvecklas och kräver mer och mer av mig. Jag vill vara med min familj.

Men en dag kommer rutinerna på plats igen och då hinner jag blogga om min yoga!

Yogan har varit väldigt mycket på is då jag har känt mig otroligt sliten och trött i kroppen (som tur var fick jag vila upp mig i helgen som gick), vilket resulterat i spontana näsblod då och då. Inte alls roligt.

Nu kallar min febriga Mini!

Namaste!

Tidningar på nätet...

Klicka på länken här.

Välj sedan en tidning.

Välj sedan "read".Namaste!Oj, oj, oj....

...jag råkade klicka på en stilmall och så ändrades hela bloggen. Ja, ja det får vara så. Jag orkar inte och har absolut inte tid att försöka fixa tillbaka som det såg ut innan. Suck.

Försökte genomföra min asana-träning idag men hade ingen inspiration att träna med Mini runt mina ben (vilket jag gjorde igår - dock enbart de stående asanas och avslutande). Ska se om jag kan komma upp i tid imorgon och praktisera innan Mini vaknar. Önska mig lycka till!

Igår blev det pranayama övning också och idag övade jag på uddiyana bandha, som är en förberedande övning inför pranayaman och idag fick jag lite aha-upplevelse över vilka muskler jag ska använda och hur det ska kännas....öva, öva, öva!

Namaste!Pias mamma har...

...så rätt:

"Du kan bli vad du vill, bara du vill det tillräckligt!"

Så det är aldrig för sent att stretcha, bli förälskad, sjunga, dansa, måla, spela elgittar, fara ut på havet, klä sig i glitterkläder, säga förlåt, ta för sig ...... leva livet full ut....

Vad gäller leva i nuet och TA VARA PÅ TIDEN har Greta 83 år sagt följande:

"Du vet jag planerar ingenting, jag bara lever här och nu. Jag köper inte ens längre gröna bananer på Konsum längre, man vet ju inte om de hinner mogna,"

Lev livet NU!


Namaste!


Hämtat från Pia Johanssons sommarprogram i P1 sommar.

Ingen pranayama eller...

....yoga idag. Helt slut efter workshopen med Sri O.P. Tiwari. Sov länge, länge. Hela veckan har jag fått hjälp av min mamma och pappa med Mini och även i morse så Storprinsen och jag fick sova, sova, sova hela förmiddagen! Hur skönt som helst.

Jag har inte hunnit samla alla tankarna från de intensiva dagarna! Det var så mycket! Och jag blev så inspirerad att börja studera Yoga Sutras igen men jag hinner inte just nu....åhh det är så mycket jag vill göra. Men en sak i taget!

Namaste!


En vacker komplimang...

...fick jag idag av Sri O.P. Tiwaris assistent. Komplimangen gjorde att jag blev alldeles varm i hela kroppen och lycklig. Han sa:

"You have good energy about you, you should definitily teach. You'd be good at it."

Jag blev SÅ glad över de fina orden!

Jag ÄR så glad över de fina orden!

Tack, tack, tack för den fina komplimangen!


Namaste!


Avslutat en av de...

...bästa yoga-workshopen jag någonsin varit på. Jag är så trött just nu att ögonen går i kors och jag bara längtar efter sängen men samtidigt är jag fylld av energi från de fyra dagarna jag har fått spendera med Sri O.P. Tiwari som är en fantastisk lärare inom disciplinen yoga.

Pranayama-lektionerna har varit över all förväntan och yogafilosfi-timmarna har gett mig så många insikter. Det har också varit spännande att få utöva asana-träning på ett annat sätt än ashtangavinyasayoga.

Sri. O.P Tiwari är helt enkelt en enormt inspirerande man!


Bild lånad av Mudita


Jag hoppas innerligt att jag ska få träffa honom fler gånger och få ta del av all hans kunskap. Så härligt med människor som har så mycket livserfarenhet, vishet och kunskap och så gärna delar med sig av detta med stor ödmjukhet!

Jag känner mig så otroligt priviligerad att få vara hans elev!

Namaste!Pranayama, pranayama, pranayama...

...är det som gäller de senaste dagarna. Jag är på en otroligt givande och spännande workshop just nu. Måste hoppa i säng genast så jag orkar upp i morgon. Längre rapport senare.


Namaste!

RSS 2.0