Inte mycket tränat

Hm..denna veckan har min yoga träning blivit lidande trots att jag känner mig väldigt motiverad men tid och ork räcker inte till alltid. Mina projekt vid sidan av jobbet tar alla lediga timmarna i anspråk. Men jag klagar inte. Projekten är rolig och väldigt inspirerande! Så det känns helt ok ändå! Fast det är ju klart, jag önskar, som säkert många andra, att dygnet ändå hade fler timmar!

Imorgon reser jag och F till Stockholm för en blixtvisit. Jag har i alla fall planerat ett besök på Ashtanga Yoga Skolan på Kungsholmen och det ser jag verkligen framemot!

Namaste!
 

Suprise present och cheerleader

Åh livet är härligt just nu!

Lycklig!

Glad!

Igår var jag och M ute och körde Segway. F och jag har kört (eller ”segga” som F och jag kallar det) flera gånger tillsammans och det är alltid lika roligt! Särskilt när alla människor runt omkring oss lyser upp av nyfikenhet och skratt när de se oss "segga" förbi! 


Min yogaträning går bra. I måndags tränade jag och B som vanligt. Jag fick hjälp i Supta Kurmasana och det känns som den börjar lossna sakta men säkert. Det gäller att ha tålamod...

Tålamod,

Tålamod,
 
Tålamod.

Öva,

Öva,

Öva.


Supta Kurmasana
 (foto: Ashtanga yoga.info)


Jag har börjat försöka tänka mer positivt när det gäller Supta Kurmasna och några andra asanas för den delen också.                      

Jag upplever det som det går fortare och lättare att utföra Supta Kurmasana och övriga asanas när jag har en positiv inställning inför dessa asanas än när jag tänker "usch, åååhhh nej, inte den...ååhhhh jag kan inte....åh det gör så ont...oohhh jag vill inte.. åååhh låt mig slippa..." Det är i dessa ögonblick jag tar fram min egen lilla cheerleader som viftar med sina polkargris röda och vita pompoms och samtidigt ropar:

"heja A, heja A, du kan, du vill, du ska, det går, heja, heja, heja!!!!" 

Det funkar varje gång! Hon är så fin min egen lilla personliga cheerleader! 
 
Igår blev jag hejad av min egen underbara F när det gäller min yoga! Sent igår kväll kom han hem från en affärsresa och lämnade han över, helt apropå ingenting, en present till mig. Jag visste att han hade haft en fullbokad dag så jag blev verkligen jätteöveraskad och paff att han hade haft tid att köpa en present till mig plus att jag verkligen inte förväntade mig något. Jag kunde absolut inte gissa vad det var han hade hittat på:


Shiva present

(foto:privat)

Jag blev så lycklig och glad över presenten - en jättefin Shiva-staty! Som jag har letat efter en! Jag har varit irriterad över att jag inte köpte en staty när jag var i Indien. Shiva-statyn ska få pryda mitt yogarum tillsammans med min "sitting Buddha" i sten!

Namaste!

 


Tänkvärt

Bill Cosby

Gruppbild Guruji

Några av oss som deltog i Sri. K. Pattabhi Jois workshop i Köpenhamn den 14-18 augusti 2006. Jag sitter i den främre raden.

Nu befinner sig Sri. K. Pattabhi Jois i Helsinki, Finland, och håller i en workshop där till den 31 augusti.

Namaste!

Guruji gruppbild
(foto: Sara Skytte)
World Tour 2006

World_Tour_2006_1

Äntligen!  


Äntligen kom Guruji, Sri K. Pattabhi Jois, tillsammans med sin dotter Saraswathi Rangaswamy (henne ser ni i mitten av fotografiet längre ner tillsammans med Guruji) som är längst till höger i en vit tröja) och dotterson Sharath Rangaswamy till Skandinavien!

 


Guruji undervisade första serien i Ashtanga yoga under en vecka (14-18 augusti) i Köpenhamn och jag hade möjlighet att deltaga de två sista dagarna! Underbart!


 

Spänning, nervositet och stor förväntan kände jag tidigt torsdag morgon (kl 05:30) när jag la in min yogamatta i bilen och körde från Malmö till träningshallen i centrala Köpenhamn!


 

Jag blev verkligen inte besviken! Det var en enormt häftig känsla att stå i en stor träningshall, normalt använd för basketträning o dyl., tillsammans med 300 andra yogis/yoginis och följa Gurujis instruktioner till första serien i Ashtanga yoga.


 

Jag blev imponerad av att jag var riktigt svettig efter yogapasset trots att vi stod i en stor sal med ingen extra uppvärmning. Jag antar att Gurujis tempo (som passade mig väldigt bra), min koncentration, korrekt andningsteknik samt att vi var drygt 300 personer bidrog till att jag lyckades arbeta upp en bra svett. Härligt!


 

På fredag var det tungt att stiga upp på morgonen men när jag väl satte mig i bilen kom energin och längtan till gemenskapen med de övriga yogamänniskorna till mig snabbt. Det väcktes också en nyfikenhet över hur dagens yogapass skulle bli! Denna dag fick jag assistans av Guruji i asana Utthita Parsvakonasana B. Det var en fantastisk känsla att få assistans av den 91-åriga mästaren av Ashtanga! Whoohw!


 

Jag hoppas att jag snart få träffa honom igen! Förhoppningsvis blir det i Mysore, Indien!


 

Namasate!


World_Tour_2006_3


World_Tour_2006_2

(foto: privata)

Inspiration

Fascinerad!
Inspirerad!
Nyfiken!
Vad är ashtanga yoga?
Hur gör man?
Måste prova!
Mitt första möte blev på www.thelifecentre.com i London.
I loved it from the first moment!
Idag är jag totalt fast!
Galet men fantastiskt!
Det gör mig lycklig!

 

Madonna i "eka pada sirsasana" (one foot behand the head pose)
Madonna i Eka Pada Sirsasana från filmen The Next Best Thing
(foto: www.yogatreeireland.com)

RSS 2.0