En uppdatering på Utthita Hasta Padangusthasana

Benet som du lyfter upp kan du hålla böjt och skjuta åt sidan/bakåt så att benet kommer djupare ned i höften innan du sträcker ut benet....


Namaste!


En stund för mig...

....själv fick jag igår. Tyst och lugnt. Inga måsten. Bara vara. Som bomull runt min kropp och själ. Härliga dryga timma! Lite ny energi efter det!

Idag blir det nog ingen ashtanga vinyasa yoga (fast jag har lust till det ska jag erkänna!) möjligtvis lite yinyoga. Anledningen är att jag ska på kurs i helgen och kroppen bör vila idag känns det som!

Glad fredag!

Namaste!


Härligt att...

...solen skiner och det är fantastiskt skönt väder.

Jag är så glad för detta!

Livet blir så mycket enklare med fint och skönt väder!


Namaste!

Jag känner mig..

....trött idag. Vill så mycket. Men orkar nästan inget. Just nu skulle jag bara vilja gå och lägga mig och dra täcket över huvudet och bara vara. Ensam. Tystnad. Inga måsten. Lugn och ro. Ingen stress.

Jag tog mig ígenom ett yogapass idag. Mycket slarvigt. Mycket ofokuserat. Men jag stod på mattan och gjorde hela passet. Det är cred. till mig!

Namaste!

Utthita Hasta Padangusthasana...

....här kommer några tips men jag är ingen expert!

Det är en utmanande asana särskilt vad gäller balansen.

Det är en asana som ger bra träning i bland annat tålamod, närvaro, balans, styrka, vighet och att hitta sina bandhas.

För att stabilisera ställningen så använd dristhi (t.ex. försök hitta en fokuseringspunkt som är lite längre bort) och andningen.

Tänk på att distrubera vikten över hela foten, från häl till stortå.

Det viktiga är att benet som du står på är rakt, alltså fuska inte med att böja i knät.
Det andra benet kan du hålla böjt tills dess att du blivit mer vig och framförallt mer öppen i höften, håll om knät i stället för tån.

Försök att slappna av i lårmusklerna och hitta bandhas såväl maglåset som bäckenbottenlåset.

Andas ordentligt.

Ett tips, som hjälpt mig att lära mig finna styrka och balans, är att stå intill en vägg så att armbågen (på den armen som man håller handen i midjan) precis nuddar i väggen. Så om man håller på att tappa balansen kan man stötta upp sig snabbt med hjälp av armbågen och väggen. Dock får man inte stå lutad mot väggen.

Tänk på att sträcka på dig. Ihop med skulderbladen. Fram med bröstkorgen. Sänk axlarna. Stå rakt upp från höften(d.v.s luta dig inte bakåt).

Sista delen av ställningen när du håller båda händerna i midjan och benet är sträckt rakt fram, försök att skjuta in benet i höften. Och så tänk på:
ihop med skulderbladen, fram med bröstkorgen, sänk axlarna, stå rakt upp (d.v.s luta dig inte bakåt).

Glöm inte dina bandhas. Fram tills du finner dina bandhas kommer du använda lårmusklerna, vilket gör ställningen tung. 


Namaste!

 

Yogapasset byttes...

...ut mot barnvagnsgympa igår. Idag känns det i mina ben att jag sprang mycket men det var skönt att få röra på kroppen ordentligt igår - att få bli riktigt varm om kinderna. Förkylningen har kört runt lite här hemma så jag passade på att vila lite med lillprinsen på eftermiddagen. Det behövde jag. Jag känner mig fortfarande lite sliten men hoppas det blir ett yogapass idag.

Nu ska det lekas med Mini och sen blir det att göra lite majspuré.

Namaste!


Jag hann...

....en solhälsning innan Mini vaknade! Jag hämtade honom la honom bredvid mig bland alla hans leksaker och tänkte att nu kör jag på tills han vägrar vänta på mig. Tror det eller ej men jag kom en bit in på de sittande asanas innan matskriket kom! Fixade lite mat åt honom som han låg och åt på sin stora taxkudde medans han kollade in mig. Otroligt men hela passet blev således av! Dock inga vinyasas. Men helt ok. Jag är glad att det blev av. Avslappningen blir alltid med Mini på min mage där han över att krypa....så mysigt!!!


Namaste!
Igår stod jag...


...faktiskt på yogamattan och det blev ett rätt så ok pass. Men jag längtar efter att få praktisera ensam. Det är mer utmanade att yoga med en otolig liten pojke bredvid sig...

Utthita Parsvakonasana B på höger sider var som vanligt igen.... jag förstår inte. Det gick ju så fint i förra veckan efter mitt osteopatbesök. Jo det är skillnad till det bättre. Jag kommer djupare i ställningen men i förra veckan gick det som en dans.

Jag borde stå på mattan nu istället för att skriva här men jag känner mig halvrisig som om det är en liten förkylning i kroppen. Ingen bra ursäkt men en ursäkt i alla fall.

Ähhh jag borde gå och rulla ut mattan nu för jag antar att Mini vaknar inom 10 minuter....(jag har lagat lite god puré till honom när han somnade så jag har använt hans sovtid effektivt trots allt! )

Namaste!Bortskämda...

...har vi blivit i helgen men skön markservice av Storprinsens föräldrar. Det blev ett kort och slarvigt yogapass (fram till Triang Mukha Eka Paschimottanasana) idag men ändå jag STOD PÅ MATTAN!

Heja mig!

Höger höften kändes stel och seg igen....

Nåja härlig helg!

Namaste!


Yogapasset blev...

...faktiskt av idag även om det känns sådär såhär i efterhand. Snabbt, något ofokuserat och inga vinyasas. Jag fick sluta efter Marichyasana D (som faktiskt gick jättefint idag!) för Mini ville ha uppmärksamhet och sen mat.

Ja, ja så är det.

Det blev i alla fall av! Jag känner mig egentligen nöjd för jag yogar mer än någonsin tidigare i mitt liv samtidigt som jag har mycket lägre krav på mitt yogande. Alltså jag gör mitt bäst för stunden och är sedan nöjd med det. Kan jag tacka min graviditet och son för detta mån tro!?!!! Förmodligen!

I övrigt har jag dagdrömt (när inte Mini kräver min uppmärksamhet vilket han mer eller mindre gör non stop!) om min yrkesframtid! Jag har sett en jättefin lokal som skulle fungera super....ska jag våga? Jag borde kanske börja småskaligt.... Min andra dröm....ska jag ta tag i den istället? Eller ska jag göra båda?

Solen skiner. Bus i parken.

Längtar efter att Storprinsen ska komma hem. Längtar också efter att få vila lite för idag är jag trött.
 
Namaste!


Kort reflektion...

....från min egen graviditet.


Jag höll uppe första trimestern dels pga att jag mådde så illa dels för att jag var rädd om fostret och inte ville utmana ödet.

Under andra trimestern var jag i Thailand på min yogalärarutbildning och mådde toppen! Min yogaträning var fantastisk fylld med modifikationer och tid för att utforska varje asana. Lugn och härlig. Närvaro! Jag ändrade min yogaträning succesivt efterhand som kroppen förändrades och min babys position i mig.

Tredje trimestern slutade jag med yoga för jag fick ont i höften och ville inte heller utmana ödet.

Kom ihåg! Att varje graviditet är unik. Lyssna till din kropp och ditt barn!

Namaste!

Ashtangayoga vid graviditet..

....ja även här tvistas det. En del tycker att man kan fortsätta som vanligt andra att man ska hålla uppe de 3 första månaderna.

Anledningen till att de flesta rekommenderar att man håller uppe med ashtangayoga de första tre månaderna av graviditeten är att det är under denna tid  som moderkakan fäster i livmoden. Innan detta är färdigt är det lätt att få missfall. Därför ska man undvika att hoppa, vridningar och att höja kroppstemperaturen. Detta ska man självklart också fortsätta att undvika under hela graviditeten.

Beroende på hur erfaren ashtangayogaelev man är bör man även undvika de inverterade ställningarna också eftersom nybörjare ofta har mindre kroppsmedvetenhet och kroppskontroll och märker inte när något kan gå fel. Även en van yogaelev bör vara försiktig med dessa ställningar.

Specifika instruktioner för en gravid kvinna beror på hur länge de har tränat yoga och vad deras kroppar är vana vid med tanke på träning samt hur vältränad kroppen är.

En gravid kvinna som har praktiserat minst 2 år av ashtangayoga kan åter uppta sin ashtangaträning efter första trimestern men med modifikationer.

En gravid kvinna som är ny till ashtangayoga, d.v.s. tränat mindre än 2 år, ska välja gravidyoga! Skillnaden är att en etablerad ashtangayogaelev har en kropp som är van vid ashtangayoga som ÄR mycket tuff och krävande yoga för kroppen. Här är det viktigt att komma ihåg att graviditeten i sig är MYCKET KRÄVANDE för kroppen.

Graviditeten är inget tid eller plats att anta nya utmaningar!

Graviditeten är en tid att njuta av vad som händer, utforska och vara närvarande i vad som händer inom sig! Det är en kort och vacker tid!

En tumregel kan således vara att inte starta någont helt nytt under graviditeten. En gravidyogaklass specifikt utformad för kvinnor med minimal erfarenhet av yoga är helt enkelt ideal! Yoga är faktist en av mycket få fysisk aktivit som man kan påbörja under graviditeten SÅ LÄNGE läraren är ordentligt utbildad och mycket medveten om varje enskild gravid kvinnas behov! Detta är också mycket viktigt under 3:e trimestern då många förändringar sker i kroppen!

Själv slutade jag att träna yoga under sista trimestern för att jag fick ont i höften.

Om du tänker fortsätta att träna ashtangayoga under graviditeten så tala med din yogalärare och sök information om modifikationer så att du inte skadar ditt ofödda barn!

Ett lite tips är att i de sista tre månaderna är att sluta med bäckenbottenlåstet, mula bandha, för att förbereda inför förlossningen.

Profylaxkursen är ett bra komplement till den kunskap du har om yogandning. Även för din partner!

Här kan du läsa lite mer och här. Klicka också på "gravidyoga" i min meny till höger.

Hoppas detta besvarar dina funderingar! Hör av dig annars!


Namaste!

Ett av de bästa...

....yogapass på länge!

Idag har jag fått yoga ensam. Storprinsen och lillprinsen är ute och går. Lillprinsen i Babybjörnen på Storprinsens mage! De har nog det supermysigt i underbara kvällsolen!

Jag har alltså fått yoga själv. Det var ett snabbt och effektivt pass.

Jag känner mig som ny sedan osteopatbesöket! Det har verkligen hänt något! 

Utthita Parsvakonasana B klarade jag nästan på höger sida. Jag kan inte minnas när detta hände senaste. Gjorde dock några modifikationer också på höger sida.

Vad gäller Marichyasana C och D var det helt fantastiskt. Jag har aldrig kommit så djupt i dem på egen hand! Jag band i C och jag är en bra bit på väg att även binda på vänster sida i D! Nu ska jag träna med visualisering de närmsta månaderna och se om det kan vara en bra hjälp. Alltså visualisera mig i D och verkligen känna hur det käns att klara av denna asana själv både på höger och vänster sida! Wow detta är helt otroligt.

Av en slump la jag mig ned på rygg efter att ha gjort Triang Mukha Eka Pada Paschimottanasana på höger sida fortfarande med höger ben böjt och jag kunde nästa lägga i hela ryggen i mattan utan att knät flöt upp i luften. Var tvungen att kolla vänster sida också. Samma sak hände där! Wow så djupt har jag aldrig klarat detta tidigare.

Osteopatbesöket har gjort susen för mig!

I övrigt var det som sagt ett jättebra pass och skönt att vara ensam! Lugn och ro. Stressade kanske lite i onödan men jag kan inte klaga. Lovely! Hurray!

Lyckades stå länge i Sirsasana. Jag har märkt att jag blir lite uttråkad i denna asana så jag började idag med att räkna mina andetag och satte ett mål som jag skulle klarade. Nådde inte riktigt målet men stod ändå längre än vanligt och kände ordentligt hur blodet kom ned i huvudet. Jag tror jag svankar lite mycket i denna asana. Måste bli mer uppmärksam! 


Namaste!

Mitt osteopatbesök...

...gick till såhär:

Det kan liknas vid ett besök hos massören. Jag fick ta av mig (trosor och bh kvar på!) precis som hos en massör. Osteopaten kontrollerade sedan min kropp när jag stod upp samt vilade på ena och sen på andra benet. Jag förmodar att han tittade var jag hade höften, ryggraden, nacken, huvudet osv. Det vill säga hur de var positionerade i förhållande till varandra.

Därefter fick jag lägga mig på rygg på "massagebordet". Han la mina ben till rätta (de flesta av oss tendererar att ligga snett när vi tror vi ligger rakt, likadant med huvudet och nacken). Vid tidigare besök har han hållt vid mina hälar/hälsenor länge, länge men inte denna gången. Istället höll han handen på min svank, nedre delen av ryggen medan jag var helt tung och avslappnad i kroppen. Jag vet inte hur länge detta varade men det kändes som en evighet. Det började kurra (jag var inte hungrig) i magen, tror det ska göra det. Värme och energier kommer igång i kroppen antar jag. Därefter rörde han mitt huvud och nacke fram och tillbaka i sidled samt tryckte på olika punkter i nacken. Detta höll han också på länge men det kändes faktiskt behagligt. Jag var helt avslappnad och lätt huvudet rulla av sig själv när han förde det från höger till vänster och tillbaka

Slutligen fick jag vända mig om och lägga mig, först på höger sida, och sen på vänster så att han (fråga mig inte hur) kunde dra i kroppen och "knäcka" till. Det sa verkligen knak, knak, knak i ryggraden. Luften gick ur mig när han gjorde det plus att jag blev lite chockad på ett positivt sätt för det kändes verkligen skönt och befriande. 

Efteråt fick jag vila en stund på britsen.

När jag ställde mig upp tog han en sista koll på kroppen innan vi var klara. Allt som allt tog det ca 45-50 minuter (inklusive att vi pratade lite före och efter). 

På kvällen var jag, som jag skrev tidigare, sjukttrött och hade ont i hela kroppen (som om jag höll på att få feber) men det är helt normalt och något som osteopaten meddelade mig skulle ske.

Efter besöket känns det som jag svankar mindre och jag tyckte höger sida kändes lite lättare att jobba med under yogapasset igår...men jag vet inte om jag inbillar mig.....likaså tyckte jag mitt minipass av yinyoga igår på kvällen kändes annorlunda....men jag vet inte....det får nog gå en vecka eller två innan jag ger ett definitivt utlåtande.  

Jag har ingen stor erfarenhet av osteopatbesök. Bara besökt en osteopat 2-3 gånger (och då samme man). Aldrig någon kiropraktor.

Jag hoppas detta besvarar era frågor.

Namaste!

Här kan man läsa lite om osteopati, kiropraktik och napraprati.

Osteopati, massage eller inget?

Vad rekommenderas inom yoga?

Ja alla säger olika.

Jag tror helt enkelt det beror på vilken bakgrund yogalärarna har. Jag har till exempel träffat en "authorised" yogalärare som tycker att man inte behöver, eller ska, komplettera ashtangayogan med något annat (han syftade på såväl massage och dylik kroppsterapi som vanlig terapi).

Jag håller inte med honom för vi är alla olika och behöver olika sätt för att komma i balans i vårt liv. Enbart yoga hade inte hjälpt mig komma till den plats jag är idag i livet.

Neil, som är kiropraktor, har således stor anatomikunskap och helt enkelt en annan bakgrund. Han tyckte att yogaelever bör regelbundet (jag vet inte vad regelbundenhet är för honom) besöka en kiropraktor eller osteopat för att kontrollera sin kropp. Det var när jag var i Thailand förra sommaren som Neil rekommenderade mig att jag skulle se en kiropraktor eller osteopat efter min graviditet för att justera kroppen. Jag är glad för rekommendation just för min höft hade fått en sig liten kyss. En graviditet och förlossning samt amning och sömnbrist är STORA påfrestningar för kroppen.

Liksom vår bil behöver service 1 till 2 gånger om året behöver våra kroppar service. Ibland ttycker jag att vi tar bättre hand om våra materiella ting än vår egen kropp och välbefinnande! Visst kostar det en slant att besöka en osteopat eller kiropraktor. Det gör det också att besöka frisören. Utan att fundera så väljer många av oss att lägga en massa pengar på frisörbesök, fika och kläder (detta gällde även mig tidigare) och snålar in på att gå till tandläkaren eller besöka en osteopat/kiropraktor men vad kostar det inte oss om 30-40 år när vi kanske inte kan gå ordentligt p.g.a. en dålig höft eller inte har några tänder kvar?

Jo, yogan gör mycket positivt för kroppen men jag tror att det inte skadar att låta en professionell person ta en liten koll på kroppen liksom vi låter en tandläkare kolla våra tänder. Jag tror också att det är bättre att kontrollera och hålla koll på kroppen innan det händer något allvarligt!

Vad gäller massage skulle jag inte kunna vara utan det. Jag mår så gott de gånger jag har fått massage!

Slutligen är det upp till var och en hur man vill göra. Lyssna till vad olika yogalärare har att säga. Analysera. Ta till dig.  Förkasta det du inte tro på. MEN du ska kunna förklara varför du förkastar eller tar till dig något. Viktigt men insikt och förståelse. Detta gäller även den fysiska yogaträningen som pranayama och meditation liksom övrig livsstil (kost och dylik).

Namaste!

Började med...

....barnvagnsgympa sen blev det lunch i parken och nu ett mycket märkligt yogapass.

Fram till Navasana som vanligt men med flera avbrott för att byta på Mini och så lite lek. Sen ville han ha mat och därefter somnade (tur!) han. Jag kände mig redan så ofukserad så jag fortsatte med tv:n på och lyssnade till Martin Bengtsson(?) som varit fotbollsproffs i Inter men genomgått en existensielkris. Föreläsningen hette "Från proffsdröm till mardröm". Mycket intressant föreläsning! Tja så passet blev lite slarvigt men jag är ändå svettig!!! Det är varmt i lägenheten trots öppna fönster!

Nåja veckans första (!) yogapass!

Igår fick vi färskpressad juice i en nyöppnad juicebar här i Malmö. Mmmmm vad gott det är när det är färskt! Det kommer bli många besök i den baren! Mini gillade också drycken!

Namaste!


Jag hade tid hos...

image79....en osteopat igår för att justera kroppen efter min graviditet. Min höft hade fått sig en liten kyss men det var inte så farligt., vilket nu också ska vara justerat av osteopaten. 

Dock tycker jag inte mina "känningar" i högra höften har släppt. Vi får se vad tiden ger med sig.

På kvällen var jag sjukt trött. Inte ovanligt att man blir jättetrött efter ett osteopatbesök. Jag var helt enkelt tvungen att gå och lägga mig samtidigt som MIni klockan 20 igår. Men jag har sovit som ett litet barn hela natten fram till morgontimmarna (då jag alltid vaknar...en gammal vana från tiden när Mini vaknade ofta på nätterna).

Namaste!

I helgen har det....

image78

.....varit fokus på Minis dop som vi hade i vårt hem idag! Det blev så vackert. Jag blev alldeles rörd under dopakten. Lovar att det kom tårar i mina ögon! 


Min fina, fina pojke!

Han har varit en pärla hela dagen!

Ja yogan har tyvärr fått stå undan. Men det har det varit värt för det har varit en helt underbar dag idag!


Namaste!


Jag kände mig...


image79
Foto: Yogini
.....nästan lika svettig idag under yogapasset som om jag hade varit i en yogashala med 20 andra yogisar bredvid mig.

Solen. Värme. Gott.

Det blev ett bra yogapass. Bra fokus. Bra andning. Bra asanas.

Supernöjd.

Körde med min Mark Darby-dvd som sällskap. Lillprinsen vaknade när jag var i Janu Sirsasana C så jag fick ta en liten paus och fixa mat till honom. Sen låg han på yogamattan medan jag gjorde de sista asanas fram till Navasana och Urdhva Dhanurasana (dock inga vinyasas för att snabbare blir klar...Mini har inte världens längsta tålamod). Snabb avslutandeserie...hehhee..."bara" Sirsasana och Yogamudra plus Utpluthe. Sen blev det Savasana med Mini på magen. Mysigt.

Mari C och D gick inte alls.

Det blev en helt fantastiskt bra pass.

Så glad!

Jag avslutade gårdagen med lite yinyoga så kanske bidrog det till ett härligt ashtangayogapass idag!

Namaste!


YT 18

Konstigt yogapass...

...idag men ändock lite blev gjort. Solhälsningar, alla stående och några av de sittande. Plus ett par av de avslutande. I mellanåt lite lek med Mini. Oh my god vad det är varmt i lägenheten. Som värsta yogashalan med typ 30 elever i som praktiserar samtidigt....alltså jag känner mig mjuk och fin men har inte fokusen. Oh jag vill iväg och träna med några andra yogaelever och få en energi-injektion. Oh well kan inte få allt! En dag....

Nu kämpar Mini på att krypa men det går inte ännu men han ger sig banne sig inte!

Så dagens tanke: Bli mer som en baby...öva, öva, öva och ge aldrig upp...känn heller aldrig någon besvikelse...dock kan lite desperation och irritation uppkomma men det glöms snabbt och man börjar öva, öva, och öva igen! Skam den som ger sig!


Namaste!

Igår...


image76


Foto: Hämtad/lånad från http://www.rundosund.com/


....blev det barnvagnsgympa! Mini sov en stund men sen ville han sitta upp och hålla koll på att jag skötte mig! Inget fusk här inte. Det känns i kroppen idag!

Därefter blev det lunch i parken med färsk pasta! Gott! Broccolipuré och fruktpuré till lillprinsen! Förstnämnda inte så gott (jag förstår honom)!

Sen en monsterpromenad på det. Lovely!

På kvällen kändes det i kroppen men vi avslutade ändå med en kort promenad och middag i parken (färsk hemmagjord sommarsallad med quinoa!).

Namaste!

P.S Yogan vet jag inte vart den har tagit vägen!

Vänd ansiktet....

image75
....mot solen och njuuuut om det så bara är för några minuter varje dag! Det är ok att vara inne också men en liten promenix och sol på huden gör gott i själ och sinne!


Namaste!


Intervju med...


Jens Bache...Jens, en av yogalärarna i Danmark, som nyligen blev "authorised" att undervisa ashtangayoga.

Namaste!

Neil...

image74


Foto: Jasmine Liddington

....min yogalärare i Thailand under min yogalärareutbildning 2007. Intressanta och roliga anatomilektioner och flera aha-upplevelser. Här kan ni läsa en artikel om och med honom.  Både han och Paul var och är jätteinspirerande lärare. Bilden är tagen under en av våra lektioner i sommaren 2007....jag önskar jag var där nu....

Fast vädret här är bara så FANTASTISKT! Hoppas det håller i sig HELA sommaren!

Namaste!

Härlig nyhet....

image72
....att Guruji kan åka till US och inviga sin nya shala. Fantastiskt att hans hälsa orka med detta. Han är ju ingen ungdom längre men å andra sidan....hälsosamt levende och yoga på det så.....

Namaste!

Det är så vackert....

image71....när rapsfälten blommar!

Det är svensk försommar för mig! Jag verkligen njuter av dessa fält när vi susar förbi i vår bil.

Vardagslycka!


Namaste!

Mamma-barn-yoga...

image70


....provade jag och lillprinsen idag! Det var faktiskt riktigt mysigt även om det inte blev så mycket yogat för varken mig eller Mini då han var vrålhungrig och det tog honom typ halva yogapasset, minst, och äta! Nåja det gör inget för det var en ljuvlig stund tillsammans.

Efteråt berättade L om en fantastiskt restaurang som gör hemmagjord, äkta italiensk pasta. Vi köpte med oss hem varsin dagens och nu har jga verklgien njuuutit av denna goda måltid. Den var ingen stor portion utan precis lagom. Pastan bara smälte på tungan och tomatsåsen var mild och fin.

I eftermiddag ska jag hålla en yogalektion. Min termin har blivit förlängd med några veckor vilket känns jättekul, ett gott betyg för mig som lärare!

Jag försökte praktisera lite igår men jag hade noll koncentration.

Jag ska försöka komma igång igen denna veckan....jag har helt kommit ur min yogaträning. Jag tror verkligen jag behöver komma till en yoga shala alternativt träna med en kompis minst en gång i veckan för få lagom energi-injektioner och orka att hålla igång regelbundenheten.

Namaste!

P.S Vi gjorde faktiskt övningen på bilden...bra träning för mig och Mini tyckte det var riktigt kul!

Glest mellan..

image68   image66    image69


...blogginläggen beror helt enkelt på att jag har inte praktiserat yoga....så inget att rapportera.

Jag har valt att vila min högra höft. Jag tror jag känner av höften inte enbart p.g.a. yogan utan även p.g.a. att sover på den sidan väldigt, väldigt mycket för jag har ofta lillprinsen till höger om mig i sängen när han sover bredvid mig. Jag försöker variera mig men det är inte alltid det lättaste när jag samtidigt inte vill väcka eller störa Mini.

Nåja, helt stilla har jag inte varit. Jag har gått många, långa promenader. Jag bara njuter av detta fantastiska väder. Solen skiner. Våren går på högvarv. Kaffet smakar extra gott när det får drickas utomhus. 

Jag njuter också av att Mini har gett mig möjligheten att träffa massor av härliga mammor. Jag kände inte så många människor i Malmö tidigare men nu har det sagt pang bong splachs och jag lärt känna flera fantastiska mammor. Bara för att vi har fått barn samtidigt betyder det ju inte att man "klickar" som vänner men jag har haft turen att just göra det med flertalet kvinnor. Det gör mig så glad! Tack, tack, tack!

Så promenader har det blivit. Likaså har jag "gympat" utomhus. Det har jag inte gjort sedan jag slutade skolan för en sisådär 10 årsedan. Jag hade egentligen ingen lust att gympa för det gav mig ångestkänslor från skolgympan men detta var ju såklart något helt annat. Här gympade vi med våra barn i barnvagnarna och det var lika socialt som fysiskt! ;) Gympan skedde utomhus i det vackra vädret och vi sprang, tränade magmusklerna, armhävningar med mera, med mera. Det var upp till var och en hur mycket man vill ta i och ingen som brydde sig om man "fuskade" lite! Så det får bli fler barnvagns-gympa-pass för mig! Det var länge sen jag kände hur blodet värmde i kinderna.....men ja inget, inget går upp mot ett ordentligt ashtangayogapass ändå....

Idag regnar det. Lite skönt faktiskt. Vi har tagit det lugnt. En extra vilodag där INGET var inplanerat.

Hallelulja var skönt!

Namasate!

RSS 2.0