Blogg.se

Jag tycker inte blogg.se har utvecklats speciellt mycket de senaste åren. Eller har den det?
Jag försöker ha mellanrum mellan mina stycken men det går inte!?!!! Märkligt.
Oh well jag kämpar på med blogg.se ett tag till...
Yogini

Yogan rullar på

Det där med att yoga på morgonen medan barnen tittar på Bolibompa var inte så tokigt. Att helt enkelt inte göra saker och ting så krångligt.
Jag tog en vilodag igår. Det var skönt.
Jag har inte väckarklocka då barnen brukar väcka oss i tid och det är lätträknade gånger de mornar vi har försovit oss p.g.a. att barnen inte väckt oss. När jag la mig igår funderade jag på om jag skulle ställa klockan så jag kom upp och yogade i en halvtimma men så tänkte nä, det får ödet avgöra. Jag har sovit så lite och så dåligt de senaste åren p.g.a. spädbarnsår och småbarnsår, så om jag får sova 10, 20, 30 minuter längre så tackar jag för det.
Och så blev det. Jag fick sova lite längre. Och när vi samlat oss i soffan - jag och barnen - så blev då så mysigt att jag stannade hos dem. Herregud snart är tiden över när jag får krama och pussa och gosa med dem obehindrat. Så lika bra att njuta nu! Och det var så mysigt.
Yogan finns alltid kvar.
Min äldsta är dock en bra PT för han älskar att åka vagnen till förskolan. När det är som kallast och råast så tar jag bilen till förskolan eller om vi har ont om tid. Nu är det lite, lite, lite mildare så jag tänkte what the heck låt oss ta vagnen. Och på så vis fick jag storkillen att äta upp sin frukost och jag fick friskluft och en bra start på dagen med morgon motion.
Nu börjar en ny arbetsvecka. Men först lite kaffe!
Och imorgon kanske vi vaknar så tidigt så jag hinner både mysa med barnen och yoga!
Yogini

Tack!

Tack Anna för din kommentar igår! Det gav mig ordentligt med inspiration till att faktiskt börja skriva här igen. Jag ska nog göra som du rekommendera. Mamahealth blir inriktad helt på tiden före, under och efter graviditeten medan den här bloggen blir min privata och personliga resa genom yogan.
Jag ska ärligen erkänna att mitt yogautövande de senaste åren har varit minimal på alla nivåer. Inte så konstigt. Min yoga som Tiwarji uttryckte det sommaren 2009 är att vara mamma. Så ja det har jag varit och är.
Jag har ju också haft och har svår foglossning som inte vill läka helt. Ja jag VET att det beror på att jag inte tränar tillräckligt mina övningar men ja vi är ju alla människor! Jag vågar helt enkelt inte göra ett fullt ashtanga-pass p.g.a. mina fogar. Att få ont i fogarna p.g.a. ashtanga - det är inte den yogaformen värd.
Nåja, igår kom jag på att vissa har bolibompasex så då kan jag ju ha bolibompayoga! :) Det provade jag i morse då pojkarna nu är tillbaka efter deras sportlov. Såklart ville jag inte vakna när klockan ringde men min yngsta son är den bästa "väckaren" i världen så efter 10 minuter hade han fått upp mig. Killarna satt i soffan och jag stod på mattan bredvid. Det blev ett antal solhälsningar och de sex första stående asanas. Lovely. Den yngsta gick runt mig och körde med sitt brio-tåg och ibland fick jag blåsa på hans tår och huvud om han "slog" sig. Men det var mysigt. Det var vi tre. Den äldsta undrade vad jag gjorde och jag svarade att jag yogade. Jaha fick jag till svar. Han brukar oftast vilja yoga efter dagis alternativt på helgerna. Hoppas jag kan så ett frö i mina barns själar för yoga och det mer andliga.
Nu ska jag förbereda resten av dagen.
Kul att vara tillbaka!
Yogini

Hej!

Hej!
Är det någon som läser denna blogg? Om ja, vilka är ni? Vad skulle ni vilja läsa om här? Vore kul om ni lämnade en kommentar. Läser ni min andra blogg mamahealth.wordpress.com?
Yogini

Mamahealth.wordpress.com

Nu finns jag här:
Yogamala - för gravida & nyblivna föräldrar
och
mamahealth
och
facebook!
Välkomna

RSS 2.0