Värmen och kanske...

....nya rutiner gjorde att det aldrig kom en längre egen stund på förmiddagen så jag fick börja mitt yogapass med Mini intill. Han tittar alltid så fascinerat när jag gör mina solhälsningar och stående ställningar. Någonstans i slutet av de stående ställningarna blev det dags för förmiddagens lilla sovstund. Han somnade fint så jag kunde fortsätta yoga relativt ostört. Tyvärr vaknade han ganska snart igen så jag hann bara halvvägs igenom de sittande innan jag fick hämta honom.

Han hängde med mig igenom de sista asanas....drog mig lite i håret när jag gjorde Bhuja Pindasana, tittade storögt (låg framför mig så jag kunde lyfta huvudet och titta på honom) när jag gjorde Kurmasana (blev ingen Supta Kurmasana). Jag hoppade över Gaba Pindasana men avslutade med Baddha Konasana. Jag lyckades inte binda i Marichyasana D idag vilket jag tror beror på att det var runt Mari C och D som Mini vaknade och min koncentration var helt enkelt inte på dessa asanas....

På det stora hela mycket nöjd. Gör enbart vinyasas mellan asanas, inte sidor. Idag koncentrerade jag mig och gjorde "ordentliga" vinyasas med hopp bak och hopp igenom.

Mina Urdhva Dhanurasana är helt FANTASTISKA. Jag ser verkligen framemot dem, vilket jag aldrig har gjort tidigare. Varje Urdhva Dhanurasana ger en konstig känsla som börjar mellan skulderbladen och tar sig sakta ned genom hela ryggen till ländgryggen. Jättekonstig känsla. Både skön och illamående.... Märkligt men det gör gott. Både igår och idag sträckte jag fint ut benen också och jag sträcker verkligen ordentligt kring axlar och skulderblad. It is coming....


Namaste!

Jag är supernöjd...

....och superförvånad. Inte trodde jag att det skulle bli något yogapass. Dels la jag mig alldeles för sent igår dels vaknade Mini sent och ville sen inte somna om för att ge mig en yogastund. Så det var bara upp och busa med honom. Ett par timmar senare började det klia i ögonen på Mini och han slocknade bums. Så nu har jag yogat ett långt yogapass! Heja mig! Som tur var åt jag ingen frukost tillsammans med Mini, drack bara några klunckar hemmagjord smoothie. Så hela passet kändes lätt och skönt.


Åhhh nu vaknar han!


Måste bara skriva om en historisk händelse! Jag band för första gången alldeles själv i Marichyasana D på vänster sida! Halleluja-moment! Detta trodde jag aldrig skulle ske! Men som Guruji säger "Do your pratice and all is coming." Och han har så rätt!!


Practice, practice, practice


Namaste!


Tyvärr blev det...

...ingen yoga varken igår eller idag. Det var en varm och tuff natt mellan fredagen och lördagen. Mini vaknade flera gånger, vilket resulterade i alltför lite sömn för både mig och storprinsen. Så jag fick ta igen sömn istället för att yoga. Jag kände mig rätt seg i kroppen också även om jag vet att efter några solhälsningar hade jag varit igång. Nåja det blev 3 av 4 yogapass i veckan som gick. Helt ok.

Idag var jag helt enkelt för trött. Det var så skönt att sova i min egen säng och inte behöva gå upp när Mini kallade (storprinsens tur).
Namaste!Några dagar kvar...

...på semestern! Och jag kan konstatera att detta har varit den allra bästa semestern någonsin i mitt liv!

Inget märkvärdigt. Vi har varit i Sverige. Besökt vänner och föräldrar och svärföräldrar. Och nu avslutningsvis har vi fått KANONväder! Jag mår som en prinsessa! Och Mini har fått så mycket uppmärksamhet och vi har fått avlastning. Fin markservice helt enkelt. Och än en gång så skönt med lite sol och värme. Nu ser jag faktiskt framemot vardagen igen om några dagar. Med rutiner. Och nya projekt! Massor av projekt. Bara spännande och roligt men utmanande!

Jag har gjort min fysiska asana-träning regelbundet under hela semestern förutom några dagars "lady's holiday".

Det har varit härliga asana-pass de senaste tre dagarna. Särskilt mina urdhva dhanurasana har utvecklats massor! Nice! Jag har passat på att praktisera när Mini varit ute på sin morgon-promenad-sovtur så det varit lugnt och skönt i huset.

Efteråt har det blivit en god och välförtjänt frukost fast snarare brunch...

Jag längtar redan till morgondagens asana-träning!


Namaste!


Mini har gjort det till den bästa sommaren jag har varit med om!


Härligt, härligt...

....med semester och underbara, underbara vänner!

Vi har och blir så bortskämda av vänner och familj så vi kan njuta av allt till fullo! I am loving it!

Jag har tränat regelbundet såsom när jag är hemma, alltså hållt mina fyra pass per vecka. Förra veckan var underbar bra. Det blev ett pass hemma innan jag åkte, 2 pass i ett stort växthus(!) och ett pass på verandan till huset vi bodde i plus ett hathayogapass i Stockholm city. Nice! Sen har jag även hunnit med ett yogapass i en liten glasveranda och hos svärföräldrarna framför öppnaspisen men utan brasa i! ;)

Så heja mig! Jag är väldigt nöjd och glad!

Nu ska jag fortsätta att semestra några veckor till!

På återseende!


Namaste!


p.s Det är sååååå skönt att ha begränsad tillgång till både Internet och TV!

Vad vore livet...

...utan yoga? Ganska trist tycker jag. I fredags blev det ett fullt yogapass med både pranayama och asanas. Jag fick praktisera tyst, tyst då Mini sov i samma rum. De sista asanas gjorde vi tillsammans - han och jag. Nu har han blivit så mobil att han kravlade in under mig när jag gjorde Urdhva Dhanurasana. Inte så praktiskt men charmigt. Kände mig mycket nöjd efter asanaträningen! Fina, fina bakåtböjningar. Jag tror faktiskt att ju mindre jag har ätit kvällen innan desto bättre går mina bakåtböjningar på morgonen efter.

I helgen blev det lite upp och ned med besök och jubileumsfirande.

Men idag stod jag på mattan igen efter min pranayama. Det blev inte ett fullt asanapass då jag tappade lite fokus mot slutet men min tanke var att enbart göra solhälsningar denna morgonen och med tanke på att jag kom fram till Janu Sirsasana måste jag säga att det blev över alla mina förväntningar. Urdhva Dhanurasana gick jättebra idag också! Åh det känns skönt i kroppen.

De gånger det har gått långt, långt mellan asanaträningen har jag börjat få kännar i kroppen på kvällarna när jag lägger mig. Bra eller dåligt? Men det är i alla fall faktum och gör att jag blir än motiverad att hålla i gång min träning.

Nu ska vi resa iväg!

Ha det så gott!

Namaste!

Idag hade jag....

....ett helt fantastiskt yogapass. Sov några extra timmar för jag kände mig så trött för jag hade sovit med Mini hela natten (han hade en mardröm strax efter 0100). Så det blev inget Köpenhamn. Det visste jag redan när jag gick och la mig men jag kan ju alltid låtsat att jag ska komma iväg.

Nåja.

Efter några extra timmars sömn på morgnen (storprinsen tog hand om lillMini) satt jag på min meditationskudde. Samlade kroppen och tankarna. Sen pranayama. Därefter ett långt, fokuserat och svettigt yogapass. Alla asanas gick fantastiskt bra. Bra flyt. Bra fokus. Jag kan till och med se att jag en dag kommer att klara av Marichyasana D. FANTASTISKT!

Bakåtböjningarna gick över alla förväntningar! Jag undrar om det beror på att jag  åt lite till kvällsmat igår kväll och var således riktigt tom i magen och tarmarna, d.v.s. helt fri i att röra mig åt alla håll. Likaså kändes alla bakåt hopp och genomhopp i vinyasas ovanligt bra och lätt (fick till min andning också så jag inte höll andan när jag hoppade!)! Väl värt att fundera på.

Namaste!


Wohooo!

Så roligt!

None
Foto: Jasmine LiddingtonNeil Barker har blivit autorised lärare av Ashtanga Yoga Research Institute! Han är verkligen en person som är en bra yogalärare på flera plan. Han har inte bara praktiserat yoga x antal månader i Mysore hos Guruji utan har gedigen anatomikunskap och är kiropraktor i grunden så han kan det här med kroppen och dess behov.

Ur personlig vinkel är det extra roligt att han är en av mina lärare!

Namaste!


Sommar, jobb och...

....vila. Igår jobbade jag på förmiddagen och under tiden tänkte jag "får det kännas så här härligt att jobba? är det det här alla pratar om som jobbar med det de älskar? ja i så fall vill jag verkligen ta chansen att jobba med detta framöver!"

Jag fick t.o.m. en komplimang efter utfört arbete! TACK!

Annars är det semester och jag har verkligen tagit ledigt. Från allt.

Så här blir det nog mycket sparsamt uppdaterat de kommande veckorna (månaden).

Prioritering.

Familj, yoga, vila.

Lite jobb.

Namaste!


RSS 2.0