Yoga...

....för själ och sinne.

Idag har jag fått spendera dagen på annan ort långt från storstans buller. Jag har fått njuta av enkelheten  och lyxen att gå ut med vagnen utan en massa bök och bilar på gatan som kör alldeles för fort.

Det är en lisa för min själ att få gå med barnvagnen och promenera nära vattnet, känna kylan bita i kinderna och njuta av tystnaden.   

Det är också bomull för själen att få umgås några timmar med en kär vän som jag träffar alldeles för sälan. 

Detta är julefrid!


Namaste!

Gratulerar..

....till din lillemann Mimi! ♥ Det blev en gosse för dig med!  ♥ Fantastiskt! En underbar gåva.

Ja, amningen är inte lätt. Skönt att du har fått hjälp med amningen. Vår amning går också jättebra nu efter professionell hjälp.
 
Jag återkommer med lite tips om hur du kan börja återhämta dig med hjälp av yogan efter julhelgen. Se dock till att göra knip-övningar för att stärka bäckenet.

Det är också viktigt att ägna tiden åt dig och lillemann - yogan kommer tids nog när kropp och övrigt är redo!

Namaste


Jag önskar...

...mig i julklapp att all vårdpersonal fick rejäl löneförhöjning så att man visade vilken fantastisk hjälp de är och hur mycket värda de är! De är guldvärda och det borde verkligen synas i deras lönekuvert varje månad!

Namaste!

Tuffa dagar....

....med amningen men äntligen har vi fått riktigt bra professionell hjälp! Nu ska vi bara jobba vidare på vad jag och lilleman har lärt oss så ska det nog flyta på bra.

Glöm inte att säga några vänliga ord till din bekantskapskrets och andra människor du möter i vardagen, visa att du uppskattar dem - den finaste julklappen!

Nu ska jag vila lite innan nästa amningspass. Jag tror jag ska läsa några rader i Kristendom för Ateister av Olle Carlsson. Följande kan du läsa om boken från adlibris.se:
 

Olle Carlsson har under sina 25 år som präst sällan stött på en tvättäkta ateist. De allra flesta tycks, särskilt i livets svåra stunder, känna en närvaro av något större.

Kristendom för ateister  gör upp med fördomar om vad en kristen tro måste vara. Den pekar istället på den längtan som många idag bär på efter detta något.


Finns Gud? Vem är Gud? I boken tar Prästen Olle Carlsson upp de riktigt stora frågorna, men på ett sätt som gör att alla känner sig accepterade. Hur kan man till exempel vara kristen och homosexuell, feminist, tro på Big bang? I boken punkterar han myterna om vad vi "får" och "inte får" tro.
 

I en prestationsinriktad kultur känner sig många ovärdiga och har låg självkänsla. Vi vågar inte tro att vi är accepterade och älskade för dem vi är. Många känner en stark ensamhet och en tomhet mitt i överflödskulturen. Olle Carlsson beskriver hur vår brist på kontakt med vårt inre och en högre mening leder in i en jakt på upplevelser, konsumtion och missbruk som ska fylla vårt behov av kärlek och tillhörighet.


Olle Carlson, själv nykter alkoholist, beskriver vad det kan innebära att bryta med meningslöshet och tomhet och söka efter mening, tillit och helhet i vår tid. Boken är skriven med starkt engagemang, men också den jordnära ton som kännetecknar hans sätt att prata om tro och stora frågor.


Kristendom för ateister handlar också om en möjlig kristendom. I boken redogör Olle Carlsson för hur han som präst och ledare för Allhelgonamässan själv upplever Gud, hur han tolkar bibeln och ser på Jesusgestalten, på bönen och på kyrkans uppgift.
Kristendom för ateister

Vad jag tycker verkar spännande med boken är att Olle tar upp en kristendom som faktiskt fungerar för den moderna människan. Vi behöver inte alla bli buddhister utan vi kan kanske hitta tillbaka till vår egen religion och tro.
 
Jag vet att jag tror på "något" och jag ber och talar ofta till denna "något".
 
Vem, inte jag i alla fall, orkar jämt vara ensam i denna värld? Med hjälp av min "något" finner jag ofta kraft och mod att gå vidare i tunga men även lätta perioder i livet.

Om ni har vägarna...

.....förbi Stockholm kan ni alltid besöka mina vänners fina nya yoga shala:

Bara yoga

Det är så nytt att jag själv inte har hunnit ta mig dit och besöka dem. Men till våren kanske.....

Namaste!

Om ni bara...

....visste vad jag längtar efter att få börja träna min yoga igen, att få sträcka ut kroppen och bygga upp mina muskler. Jag känner att amningen ger mig väldigt dålig hållning, vilket jag försöker tänka på men det är inte alltid så lätt att sitta med rak rygg och avslappnade axlar när den lille skriker av frustration för att maten inte kommer med en gång..... Han är väldigt otålig...kan brås på mig!

Jag gör några asana ställningar varje dag för att just få sträcka ut mig men jag längtar efter ett långt, svettigt pass men det får dröja till mitten av januari. Allt få ta sin tid. Tålamod - vilket är bra för mig att öva på.

Nu är det dags att vila en liten stund.

Namaste!Ashtanga Vinyasa yoga...

....i Lund till våren för er som är intresserade.

Kika in på följande hemsida: http://www.astangalund.se

Namaste!En utmaning..

...att bli mamma. Det är roligt, härligt, underbart, frustrerande och fantastiskt att vara mamma. Det tar på energin. Men nu sover han en liten stund i morfars famn och jag får några minuters vila. Puh!

Glöm inte, nu mitt i julruschen, att vara vänlig mot den stressade butikspersonalen som gör sitt bästa. Säg ett par vänliga ord såsom "du är fantastisk som hinner med allt i denna julrusch" till personalen så kommer du säkerligen göra deras dag lättare och roligare. För jag tror att de annars mest hör och ser suckar från kunderna, vilket inte precis inspirerar dem att jobba mera. Jag tror till och med att du kommer känna dig gladare och mer tillfreds efter att ha sagt några vänliga ord till en främlig!

Namaste!


Yoga är ....

.... ett fantastiskt hjälpmedel vid förlossning. Att öva och använda sig av andningen är guldvärd. Tack vare stor träning på pranayama - andningsteknik - kunde jag verkligen slappna av mellan värkarna.

Jag vill dock rekommendera alla att gå en profylaxkurs för att öva på anding inför förlossningen då den är lite annorlunda än yoga-andningen. Ta med er partern på kursen så han kan hjälpa till under förlossningen för det är lätt att tappa andningen när man har som starkast värkar. Partern är jätteviktig under hela processen!

Yogan hjälper till att slappna av och att snabbt hitta tillbaka till andingen!

Tack yogan!

Namaste!


Glad första advent i efterskott!

RSS 2.0