Ej yogarelaterat men...

....det känns så skönt att ha fått energin tillbaka!

Nu har fixat här hemma så det känns så fint!
Minis kläder som han vuxit ur är nu tvättade, strukna och nerpackade i en lådan för kanske en dag får vi ett barn till!

Nu väntar jag på att Mini ska vakna och att min bror från US ska komma förbi och hälsa på oss!

Hoppas nu bara att min energi håller sig till imorgon bitti! ;)

Namaste!


Jag har känt...

...mig så mentalt trött de senaste dagarna.

Jag har dock haft härliga dagar så jag kan inte klaga. Min fina vän från London var på besök i början av veckan! Halleluja vad det var underbart! Mycket prat. Längtar redan till nästa gång vi ska ses....fast inget är bestämt...tur telefonen och Internet finns så vi kan ha tät kontakt trots avståndet.

Idag fyller Mini 7 månader! Grattis killen! Du är världsbäst!

Jag har, således, p.g.a. tröttheten, inte lyckats få mig själv att praktisera någon yoga. Däremot har det blivit pranayama varje dag! Så helt förslappad är jag inte.

Namaste!

Ingen yoga...

...så långt jag kan se. Orkade och hann inte i söndags. Igår blev det enbart pranayama sen somnade jag bredvid Mini. Idag har jag spenderat mina morgontimmar med min kära vän som varit hemma på besök.

Imorgon är en ny dag.

Namaste!

Sharats tänkvärda ord...

Intressanta sagt från Sharat som jag hämtat från AshtangaYogini.

"....The simple act of coming to the mat and doing your practice is important - it is part of the process - but we must be open and humble enough to allow the changes to manifest. This means we must do more than simply ‘do' yoga postures - we must CONCENTRATE on yoga when we are doing yoga. If we do asana but allow the mind to wonder our practice becomes spoiled and it is of no benefit - this is how one stays stagnant in the practice and sees no growth, no transformation inside or out....So you must do your daily asana practice - but it must be done with concentration, devotion, acceptance, and love!..."


Namaste!

En helt, helt..

...uuuuunderbar vecka har det varit!

Svenskt sommarväder.
Skog.
Hav.
Ekorrar.
God mat
Midsommar
Sömn
Härlig läsning
Vänner
Släkt
Sol
Regn
Vind
Blommor
Yoga
Pranayama
Promenader
Frisk luft
Tand på gång
Ökad takt i krypande

Flera yogapass (jag kom upp i mina fyra pass per vecka!)
Flera pranayamapass
Solhälsningar med en vän

Det har varit bästa veckan på länge!

Namaste!


Klockan ringde...

....och vi blev paffa att Mini fortfarande sov. Vi kan helt enkelt inte lita på honom längre som väckarklocka. Fem minuter efter så vaknade han dock. Storprinsen gick in till Mini och myste/busade medan jag förberedde mig inför dagens yogapass. Det blev ett lyckat pass! Först andningsövningar och därefter asana-träning. Jag blev lite fysiskt trött mot slutet så jag fick minska ned antalet vinyasas (jag gjorde fulla vinyasas med hopp både bakåt och framåt igenom armarna - det går lättare framåt när jag får till andningen rätt men bakåt börjar sakta ta sig!). Supta Kurmasana gick fint. Bra assistans från Storprinsen. Utthita Trikonasana B var seg och Utthita Parsvakonasana B var ännu segare men efter 5 stycken så blev det riktigt bra. Mari D var ok. Orkade inte gå så djupt i den men trots detta är jag mycket "djupare" i denna asana än för någon månad sen så den växer och blir bättre och bättre!

Skön söndag i övrigt. Städa, tvätta, packa, busa, gunga, promenad, besök, brevskrivning, midsommarplanering med mera, med mera.

Lovely!

Imorgon bär det av på vår första sommarsemester som en familj! Ska bli så härligt. Stugsemester! Ingen TV och ingen Internet!

Namaste!

Jag är ingen drottning..

...i köket precis men detta fick jag ihop och det var superdupergott!

Receptet är taget ur Renee Voltaires kokbok "Peace, love and food"

2 dl torkade dadlar utan kärna
2 dl blandade nötter, t.ex. cashew- och valnötter
2 msk kaffe
vallmofrön att rulla i

Dadlarna och nötterna ska vara blötlagda i minst 2 timmar.
Häll av blötläggningsvattnet.
Kör dadlarna och nötterna i en mixer till en smet.
Blanda i kaffet (tillsätt lite mer om du har svårt att få knivarna att snurra)
Forma bollar och rulla i vallmofrön.
FÖrvara i kylskåp och servera kalla.

Njuuuuuuut!

Gott som godis!

Namaste!

Ladies holiday...

....startade igår och pågår nu några dagar. Det känns konstigt men en vila jag inte säger nej till även om jag blir lite rädd att jag ska komma ur min början till morgonrutin. Men jag måste respektera naturenslagar!


Namaste!Sol, svett och styrka...

...gällde i söndags! Jag kom iväg till Yogamudra och fick yoga tillsammans med 15 andra yogisar. Det var så varmt, så varmt. Svetten rann. Hela kroppen var mjuk som en camembert. Det blev ordentliga vinyasas. Jag övade såväl att hoppa genom armarna både när jag skulle bakåt och framåt. Mot slutet av jag passet var jag så, trött, så trött. Jag är ju inte van att göra så många vinyasas plus att jag hade varit uppe några timmar under natten och tröstat en nästan otröslig liten pojke som hade en hemsk mardröm stackarn.

Vilken skillnad det är att få hjälp i Supta Kurmasana från olika lärare. Paul fick mig nästan i full Supta Kurmasana medan jag inte kom lika djupt i denna asana med Peter.

H var där som jag lärde känna i Thailand. Det är så mysigt att känna någon när jag kommer att träna. Mer ovanligt än vanligt.

Mari D kommer sakta men säkert. Stor skillnad på Bhujapindasana jämfört med innan graviditeten. Positivt alltså. Nu har jag helt plötsligt mer koncentration och styrka än tidigare.

På nationaldagen blev det ett helt yogapass hemma plus pranayama. Enbart pranayama i lördags.

Namaste!


P.S Idag ingenting. Så genomgående trött i morse och förmiddags (troligtvis sviter från en förra veckans utmaningar med Mini).

Nu njuter...

...jag av en god grovmacka med jordnötsmör och banan plus kaffe. Välförtjänt efter dagens övningar. Ja det är riktigt idag kom jag upp tidigt och genomförde allt innan lillen hann vakna. Mot slutet gnydde han lite men då gick Storprinsen in till honom så att de fick mysa en stund ihop på morgonen.

Jag yogade på min vanliga plats i lägenheten men morgonsolens starka strålar kom rakt i mitt ansikte plus att tillsammans med min egen kroppsvärme och solens värme blev alldeles, alldels för varm för mig. Jag stod inte ut så jag fick flytta in i hallen där det ännu är svalt och skönt.

Nu kallar Mini!

Namaste!


Idag har både...

....jag och lillprinsen varit trötta. Vi har därför sovit mycket. Jag tror jag är trött efter den intensiva yogaveckan och Mini efter att ha träffat många olika människor på sista tiden och varit med om många aktiviteter. Vi är nog båda trötta av värmen som vi båda är glada över att den är här!

Jag hade faktiskt tänkt gå upp tidigt idag men jag blev inte väckt av Mini, vilket resluterade i att jag "försov" mig. Jag hann med min pranayama innan båda killarna vaknade. Därefter orkade jag inte yoga. Inte senare på förmiddagen heller.

Namaste!


Intensiv yogaworkshop..

....med Paul Dallaghan i Köpenhamn förra helgen och hela förra veckan!

Det var fantastiskt bra och suverän repitetion av min tid i Thailand hos honom förra sommaren. Min fysiska asana träning gick jättebra och jag band nästan själv i Mari D!! Nu gäller det att jag fortsätter kämpa här hemma med att binda. I övrigt gav han mig Bhuja Pindasana, Kurmasana och Supta Kurmasana att jobba med framöver. Nu är det tidsapsekten som gäller.... Hittills har det varit lagom med fram till Navasana ur ett tidsapsekt. Nåja. Några pass i veckan kan jag göra fram till Supta Kurmasana och några fram till Navasana.

Vi hade en ordentligt genomgång av pranayamaövningar och i slutet av veckan fick var och en sin specifika pranayama-schema. Tidigare har jag inte varit mogen att lägga till pranayama till min asana-träning men nu är rätt tidpunkt. Jag har varit uppe varje morgon sen sista dagen på yogaworkshopen (dvs 3 dagar) och gjort min pranayama. Jag ser t.o.m. fram emot att göra övningarna något jag aldrig har känt tidigare! Härligt mentalt framsteg!

Min asanaträning har däremot varit si och så sen yogaworkshopen. Jag valde att vila i lördags, i söndags hade jag så ont i höften att jag trodde jag skulle gå av i alla asanas med vridningar (troligtvis p.g.a. vi hade gått i nästan 6 timmar dagen innan på asfalt runt om i hela Malmö) och idag blev det inget. Valde att sova lite längre för jag var väldigt trött i morse (befogat efter en intensiv yogavecka och en fartfylld helg med MYCKET sol!)

Pranayama-övningarna har en väldigt subtil påverkan på kroppen så egentligen vet jag inte vad jag ska förvänta mig utav dem. Så jag förväntar mig helt enkelt inget mer än att jag tycker det är en lugn och skön stund jag får för mig själv innan dagen kör igång i full fart.

Åh tack för detta fantastiska väder!

Namaste!

RSS 2.0