Dagens funderingar

Har ni tänkt på att yoga är ju mer än fysisk träning, jag tror det är därför man hela tiden återvänder till den tillskillnad från många andra träningsformer.

Enligt mig är yogan en inställning till livet. Varje gång vi ställer oss på yogamattan möter vi oss själva. Där på mattan kommer det ofta fram vad vi behöver träna på i livet. Vissa behöver öva på att acceptera sig själva som
de är, andra behöver träna på tålamod, en tredje på att sänka kraven, någon annan att sänka tempot, en annan person behöver öva koncentration etc. och allt detta återspeglas i yogan på yogamattan. Det vi göra på yogamattan handlar om, i grund och botten enligt mig, att lära känna och respektera sig själv.

Yoga handlar därför inte om att utföra en asana korrekt utan att jobba innefrån och ut. Visst finns det en "mer korrekt" asana som vi kan se på bilder i yogaböckerna men det är mer något som vi ska sträva efter inte kopiera eftersom vi har alla olika kroppsformer, förutsättningar med mera och således ser varje asana unik ut för varje enskild individ. Om vi alla skulle sträva efter att göra en "korrekt" asana och inte jobba med andningen, dristi etc så skulle vi lika gärna kunna träna balettet. Vi gör inte yoga för att visa upp oss utan för att utveckla oss själva och må bättre i vardagen.

Glöm inte heller att andningen är jätteviktig. Andningen hjälper oss såväl att komma djupare in i varje asana men den är också viktigt för den mentala träningen.

Namaste!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0